למידע נוסף והרשמה מלאו את הפרטים

ההשתתפות בכנס אינה כרוכה בתשלום, אך מחייבת הרשמה מראש

למידע נוסף והרשמה מלאו את הפרטים

ביום שלישי 31.10 בשעה 9:00-10:00 ההקאתון יפתח עם הרצאת השראה מאת פרופ יורם יובל  "רגשות כמערכות מוטיבציה - ביולוגיה ופסיכולוגיה".

נשמח לראותכם

תוכן ההרצאות

ד"ר איריס גינזבורג

ראש תכנית MBA הבינלאומית, המתמחה בחדשנות ויזמות, בית הספר לניהול ע"ש קולר, אונ' ת"א. מנכ"לית חברת גינזבורג גרופ בע"מ (לשעבר דימאיה), העוסקת בתחום החדשנות והיזמות. חברת הוועד המנהל, מכון אריקה לנדאו לקידום נוער ליצירתיות ומצוינות, ובקבוצת ראות. יזמית ומנהיגה גלובלית של תחום ניהול החדשנות, חברת  IBM.לאיריס דוקטוראט בפיזיקה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני בניהול טכנולוגיה מ-MIT SLOAN.

אני מאמינה שאנשים עושים תמיד את המקסימום שהם יכולים באותו הרגע. למדתי לכבד אותם באשר הם עבורי סקרנות היא סם החיים, אני טייסת, צוללנית, גולשת; מכורה לקולנוע ותולעת ספרים; אמא יחידנית ומאמצת.”

פרופ' דן אריאלי

פרופסור לכלכלה התנהגותית וחבר סגל באוניברסיטת דיוק. פרסם שלושה ספרים אשר נהפכו במהרה לרבי-מכר ברשימת הניו יורק טיימס ותורגמו לעשרות שפות, 2 ספרונים וסרט דקומנטרי על רמאות.

 

ארתור ספקטור

אדריכל ירושלמי שעומד מאחורי התכנון והעיצוב של ציוני דרך משמעותיים באדריכלות הישראלית. קיבל פרס רכטר לאדריכלות, ועורך ספרות מקצועית בתחום. תכנן את מגדל האשפוז החדש בהדסה עין כרם עליו קיבל ציון לשבח מהמכון האמריקאי לאדריכלים, ומתכנן את בניין השיקום לעתיד בהדסה הר הצופים.

מר ערן שיישון

מנכ”ל קבוצת ראות. ערן הצטרף לראות ב- 2004, שנת היווסדו של מכון ראות. ערן היה מנהל תחום מדיניות ואסטרטגיה עד שנת 2013 והיה אחראי על כל תחומי התוכן שפותחו בראות, כולל ביטחון לאומי, יחסי ישראל והעולם היהודי והתחום החברתי כלכלי. לפני תפקידו זה , ערן היה סמנכ”ל המשרד בתל אביב של אפקו כלל-עולמי, חברה בין-לאומית לדיפלומטיה עסקית, אשר משרתת את לקוחותיה באמצעות ניהול אתגרים, ניתוח סיכונים פוליטיים, אסטרטגיה תקשורתית גלובלית ויחסי ממשל. ערן משמש כמנהיג מתנדב במספר ארגונים ללא כוונת רווח בישראל.

שיקום כבסיס לרפואה הוליסטית - ד"ר איזבלה שוורץ

אל תהליך השיקום מגיע אדם בנקודה קשה בחייו, אחרי אובדן תפקודו וצורת חייו הקודמת. שיקום הינו תהליך הפיכת מצב זה לדרך חדשה.

בהרצאה זו נדבר על סוד השיקום והתהליך אותו עובר המטופל עם מטפליו, ומדוע שיקום הוא המקום לעשייה רב תחומית.

נדבר כיצד נולד מיזם המעבדה השיקומית, מה צפוי להיות בהקאתון ומהי העשייה המתוכננת לטווח ארוך.

 

השפעת התכנון והסביבה על תחום שירותי הבריאות - מר ארתור ספקטור

בדור האחרון הבינו הנהלות בתי החולים את חשיבות הסביבה בכל הנוגע לתחום שירותי הבריאות. מה שהיה פעם מערכת של מסדרונות דהויים ומתקן שירותי בריאות מסורבל, התפתח למתקן המתוכנן בקפידה, מותאם לאנשים ואירוחם, ועם חללים דינמיים המשופעים באור טבעי. דבר זה שינה את הדרך בה אנו מבינים ומשתמשים היום במתקני שירותי הבריאות. הרצאה זו תשים דגש על נקודה זו ותציג דוגמאות לתהליך השינוי לטובה של בתי החולים, אולם גם את הבעיות שהתלוו לתהליך זה.

 

מוטיבציה בעולם הבריאות - פרופ דן אריאלי

מדוע אנו לא שומרים על בריאותנו? בהרצאה זו נדבר על כמה מהמכשולות העיקריים לקידום הבריאות שלנו ונציע כמה כיוונים לפתרונות.

 

יזמות מצמיחה - על הקשר בין עולם היזמות לעולם ההתמודדות - ד"ר איריס גיזנצבורג

יזמות דורשת למידה, אופטימיות, התמדה, יצירתיות ומציאת משמעות בסלילת דרכים חדשות . כך גם הבראה והתמודדות עם מציאות חדשה שדורשת מאתנו שינוי גדול.

אחד הכלים המעניינים היום בתחום היזמות נקרא חשיבה עיצובית". מגדירים אתגר עסקי או חברתי, ובתהליך של מספר שלבים מגיעים לפתרונות יצירתיים שיכולים גם להפוך למיזמים חדשים וגדולים. מתחילים בבניית אמפטיה לקבוצת אנשים מסוימת שהאתגר קשור אליה, כתוצאה מכך מגיעות הרבה תובנות חדשות. בוחרים נקודת מבט מסוימת וממשיכים ממנה להציע פתרונות ייחודיים. נסביר, נדגים וננסה להבין איך זה קשור לעולמות של חולים כרוניים.

 

החיבור בין טכנולוגיה חדשנית ומטרות חברתיות: תיקון עולם של המאה העשרים ואחת-  מר ערן שישון

בקבוצת ראות אנחנו מאמינים שישראל יכולה להוביל את העולם במהפכה הטכנולוגית הבאה ותוך כדי כך להשיא תרומה משמעותית לאנושות כולה. המפתח הוא החיבור בין הכישרון שיש באומת הסטארט אפ, לבין כמה מהאתגרים החשובים ביותר עימם מתמודדת האנושות, בעיקר בתחומי הרפואה, התקשורת, האנרגיה, המזון והמים, ההגירה, בטחון הפנים ובניין החברה. קיימת כיום הזדמנות ייחודית לשלב בין יכולותיה של מדינת ישראל לבין פריסתו הגיאוגרפית של העם היהודי, לשם יצירת השפעה חיובית גלובאלית יוצאת דופן. מיזם TOM- Tikun Olam Makers  של קבוצת ראות יוצג כדוגמה ליישום של החיבור הזה.

ההשתתפות בכנס אינה כרוכה בתשלום, אך מחייבת הרשמה מראש

ד"ר איזבלה שוורץ

מומחית ברפואה שיקומית ומנהלת מחלקת שיקום הדסה הר הצופים. מנהלת מעבדת תנועה והליכה.

 

על המרצים:

למחרת הכנס יתקיים בבית החולים במשך 3 ימים (שלישי עד חמישי 31.10-2.11) הקאתון ייחודי בשיתוף פעולה עם TOM - Tikkun Olam Makers אשר ידגים בפועל את עקרונות הכנס. ב-3 ימים אלו יעסקו צוותים של מעצבים, מפתחים, אדריכלים, מתכנתים ועוד, בפיתוח פתרונות טכנולוגיים למגוון אתגרים מתוך התהליך השיקומי אשר אופיינו ע"י צוות רב תחומי ומטופלים במחלקתנו. בחרנו למסע הזה אתגרים אשר בבסיסם מטרה של פיצוח מוטיבציה לתרגול מתמשך להשגת שיפור תפקודי עם דגש לעצמאות המטופל בתהליך.

במהלך ההקאתון יתקיימו קבוצות סיורים באזור העבודה בשעות קבועות בימים שלישי, רביעי 31.10, 1.11 . 

 

להרשמה לקבוצות סיור - יש לשלוח מייל ל- Hadassah@tomglobal.org.

12:00-12:30   הרשמה, כיבוד קל, Networking

12:30-12:45   דברי פתיחה - פרופ' זאב רוטשטיין - מנכל מרכז רפואי הדסה

                      ברכות - ד"ר אסנת לב ציון מנהלת ביהח אסף הרופא, מנהלת ביהח הדסה הר הצופים לשעבר         

12:45-13:00   שיקום כבסיס לרפואה הוליסטית - ד"ר איזבלה שוורץ

13:00-13:30   השפעת התכנון והסביבה על תחום שירותי הבריאות - מר ארתור ספקטור

13:30-14:00   הפסקה

14:00-15:00   מוטיבציה בעולם הבריאות - פרופ דן אריאלי

15:00-15:30   יזמות מצמיחה - על הקשר בין עולם היזמות לעולם ההתמודדות - ד"ר איריס גיזנצבורג

15:30-16:00   החיבור בין טכנולוגיה חדשנית ומטרות חברתיות: תיקון עולם של המאה העשרים ואחת - מר ערן שישון 

מחלקת שיקום הדסה הר הצופים מובילה יוזמה של הקמת מעבדה שיקומית אשר עוסקת בהטמעת מודל רב תחומי בתהליך הטיפולי לשם מימוש פוטנציאל הבריאות של המטופל. מודל זה רואה בסביבה הפיזית, הרגשית והחברתית כלים חיוניים לטיפוח מוטיבציה לשיפור איכות חייו של המטופל והחברה, ודומה ביסודו לעשייה השיקומית שרואה ברב-תחומיות רכיב מרכזי בטיפול המביא ערך רחב ומקיף למטופל.

 

אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו להשקה של יוזמה זו בכנס אשר יתקיים ביום שני 30.10 בבית החולים הדסה הר הצופים.

 

הכנס יארח את טובי המרצים בתחומם, ויעסוק במוטיבציה בעולם הבריאות, בקשר בין בריאות לעיצוב
סביבה, על המטופל כיזם, ועל חשיבותה של קהילה וטכנולוגיה לרווחה חברתית.

תוכנית הכנס: